Arabica Kávé alapEzt a "koncentrátumot" az egyik vevőnknek raktam össze nem sokkal ezelőtt. Egy hibám volt a történetben, mivel nem a PG-be raktam bele az aromákat, hanem a flakonba, így a Lorann Coffee (kávékivonat) megült a flakon alján, így pedig jó idő lesz, mire feloldódik. A receptet tartalmazó százalékokban írom le, de hozzádott százalékokban is lehet alkalmazni, mivel ilyen kis mennyiségekben nem torzítja az ízeket (de ebben az esetben mérjünk ki 100 ml alapfolydékot és abba mérjük bele az aromákat).

Jó kezdés XD

A recept egyszerű lett, ne tévesszen meg senkit, hogy olyan minimális mennyiségű aroma van ebben a liquidben!
Az aromákról is írnék néhány szót, mivel ezek a különlegesebb alapízek közé tartoznak.
Lorann Coffee: A Lorann gyártócég kávékivonata, elég nehezen oldódik, a vásárlóknak azt szoktam javasolni, hogy ezt az aromát higítsák fel PG-vel (Propilén Glikollal), úgy 1:4 arányban (aroma 1, PG 4). A higítás után jóval "kezelhetőbb", és sokkal jobban mérhető ki, mivel 0,1-0,3%ban javasolnám használni töményen, higított állapotában pedig 1-1,5%-ban.
TPA Coffee Kona: A TPA nyers kávé aromája, minimális mennyiségben, csak fűszerezőnek használom. Egy kicsit "újramelegített" kávé íze van, amit én annyira nem szeretek, de kell a liquidbe az összetettség miatt.
TPA Double Chocolate (dark): Fekete csokoládé. Nekem nagy kedvencem, nagyon tömény, karakteres, ebben a liquidben az arabica (csokoládé beütés) ízhatást kelti.
TPA Brown Sugar: Cukor vagy cukorízű édesítő aroma. Édesítésre és a kávé enyhén karamellizált ízhatására raktam bele.

Recept (70% VG többlet, 100ml):


Lorann Coffee 0,2% (0,2 ml)
TPA Coffee Kona 0,1% (0,1 ml)
TPA Double Chocolate 0,3% (0,3 ml)
TPA Brown Sugar 0,5% (0,5ml)

PG: 38,9% (38,9 ml)
VG: 70% (70 ml)


Fűszerezési és fejlesztési lehetőségek:


Ehhez a folyadékhoz én a TPA Western vagy a TPA RY4 Asian aromáját használnám vagy valami alap, nem olyan fűszeres, a kávéhoz illő dohányt.

FIGYELMEZTETÉS!!! A liquid még ilyen kis aromamennyiségben is jobban koxolhat, mint az átlag.Közösségi modul:

Shop

Contact Us

Information


-