Arctic porlasztó felépítése


Érdekes kütyüt kaptam ajándékba: egy elhasznált Arctic porlasztót. Lényegében egy vertikális dupla fűtőszálas és nagyon levegős kazán, ezt fogom szétbányászni és megpróbálom kielemezni egy kicsit.

A tekerést tekintve 0.3-as vagy annál még vastagabb, nagyon merev huzal van benne. A kazánon lévő felirat szerint 0,5 ohmos, és 30-80 watt között ajánlott használni. A gyártó ajánlott adatai alapján 3,8 és 6,3 V között használjuk, a fém mennyiségéből adódóan ez reális.
Lényegében ahogy elnézem ez egy levestemető, körülbelül 3mm, ha nem nagyobb a belső átmérő.

A vatta a tekerés körül 100% organikus vatta, tapintásra gyapot vagy valami hasonló lehet.
Van egy membránrétege is, még nem jöttem rá, hogy hogyan lehetne kicserélni, illetve, hogy az miből van. A porlasztó szétszedésénél megpróbáltam vigyázni rá, hogy ne sérüljön meg.
A folyadékadagolási lyukak aránylag nagyok,


Felújíthatóság:


Nos ez talán a legérdekesebb téma számomra, mivel majdnem sportot űzök abból, hogy mit és hogy lehet felújítani (ez egy verseny a mókolók és a gyártók között, hogy felújíthatatlan és minél jobban működő kütyüket dobjanak piacra, a mókolók meg szedjék szét és újítsák fel).
A membrán lehetséges pótlására talán 325-ös vagy 400-as fémszövet jöhet szóba, az talán tartósabb is lehet.
Lényegében egy tetszőleges vertical coil-t kell tekerni, ami köré egy alap vattamennyiséget kell tekerni, utána beültetni a kazánba. A tekerés felső részen, ahol vissza kell fordulnia a huzalnak nagyon vigyázni kell, ha van rá lehetőség, akkor szorítsuk neki a kazán oldalfalának (a huzal talán nem fog izzani, a kazán fogja levezetni az áramot, így kevésbé fog megégni ott a letömött vatta). A vastag huzal pedig értelmet is nyer, mivel csak az elég masszív ahhoz hogy a vatta oldalra tömését kibírja.
aránylag tömören is jó folyadékvezető és sokat kibíró vatta kell, lehetőség szerint olyan, ami a legkevésbé deformálódik (dagad vagy összeesik) a liquid hatására. A tekerés körüli részeket jól ki kell tömni, hogy ne folyjon meg (A ).

A felújításról lehet később lesz videó.

Galéria:Közösségi modul:

Shop

Contact Us

Information


-