Egy kis Sour...Ez a bejegyzés nem egy recept lesz, hanem egy ízmódosító aromáról szeretnék írni néhány sort.
Érdekes téma ez, mivel én a legtöbb gyümölcsös liquidet édesen és savanykásan szeretem, viszont az aromák, vagy mostanában aromakoncentrátumoknak csúfolt aromák egybeöntve nem elég savanyú nekem.
Néhány példát is le fogok írni, és azt, hogy számomra mi és hogy jött be.

Kezdjük az elején: A TPA (Perfumer's Appentice) egy Sour nevezetű általam adaléknak mondott, propilén glikol bázisú aromájáról van szó, ami savanyító aromaként van számon tartva. Lényegében nincs saját íze, viszont az aromák savanykás ízvilágát elég szépen kihozza. Elég tömény, nem kell belőle sok.

Használata: Én a legtöbb esetben 0,2-0,6% között alkalmazom a saját ízlésvilágom szerint, de a 0,5% egy általam általánosan elfogadott arány.

Példák:

(tényleges 70-es VG többlet, !tartalmazó! százalékokkal)


1., Málna aromákat rakok össze, például Lorann (9%), TPA (3%) és Capella (1,5%) málnát, akkor a málnának az a friss savanykás íze is ott kell, hogy bújkáljon valamerre a liquidben, ami a tesztelések alatt nem jött ki, tehát jön Sour Bácsi, és "lesavanykásítja" az egész liquidet. indulok 0,2%-on, mivel ezek elég édes ízek, és !keverésenként! addig növelem az arányát, ameddig nekem elég savanykás nem lesz (0,4%).

2., Potion Magic Octopus "koncentrátumból" (13,3%, 20ml-ből összesen 150 ml liquidem lesz) keverek magamnak egy adag levest (Octopus: Sajttorta, feketeribizli, szamócával), és azt szeretném picit pikánsabbá tenni, amihez 0,33, vagy 0,5 százalék savanyítót teszek, nekem így ebben a formátumban kellemes.

3., Big Mouth Apple & Pear aroma (10%) elég savanykás, de én még egy picit savanykásabban szeretem, mivel számomra ebból a nyári alma egy körte fűszerezéssel kell. 0,4-0,5% Sour megoldja a dolgot számomra.

Összességében egy elég jó adalék, a legtöbb gyümölcsös liquidbe beleillik vagy előhoz egy kis pikáns savanyúságot, ez főleg a nyári ízekbe és a nyári hőségbe jöhet be annak, aki nem szereti a mentolos liquideket.

Aki nem hiszi, próbálja ki! :)
Közösségi modul:

Shop

Contact Us

Information


-