Együtt az e-cigarettáért! - EVP 2015Az egész Európára kiterjedő, elektromos cigaretta használók tiltakozó megmozdulásának (EVP, European Vapers Protest) budapesti állomása.

A demonstráció céljai:

1. Tiltakozás az elnagyolt és minden ésszerűséget nélkülöző dohány-direktíva (TPD) elektromos cigarettákra vonatkozó, 20-as cikkelye ellen, továbbá szolidaritásunk kifejezése azon európai e-cigarettás közösségek irányába, akik hazájában a TPD átgondolatlanságának káros következményei már kézzelfoghatóak.

2. Felhívni az illetékesek figyelmét a TPD nem kellő körültekintéssel történő honosításának veszélyeire. Felkérjük egyúttal a jogalkotás előkészítéséért felelős szerveket, hogy annak folyamatába civil szakértői minőségben vonják be a felhasználók képviselőit is. Az elektromos cigaretta jövőjét Magyarországon eleddig jobbára ellenérdekelt, vagy legjobb esetben is érdektelen csoportok próbálták szabályozni. Egy ilyen horderejű kérdésben, mint a TPD honi jogszabályba történő átültetése ez a gyakorlat nem tartható. Az elfogulatlan és megfelelő szakértelemre alapozott törvényalkotás érdekében elengedhetetlenül szükséges, hogy a közvetlenül érintett csoportok véleménye és felhalmozott ismeretanyaga is szerepet kapjon a majdani törvény végső formájának kialakításában.

A tervezett program:
18:00-18:10 - gyülekezés
18:10-18:40 - én és az e-cigi - személyes történetek
18:40-18:55 - népszerű tévhitek és buta pletykák az e-cigarettával kapcsolatban, valamint ezek ésszerű cáfolatai
18:55-19:10 - a TPD múltja és jövője: light-touch a tervezőasztalon, bulldózer a valóságban
19:10-19:20 - Balog Zoltán miniszter úrnak címzett levelünk felolvasása
19:20-19:30 - beszélgetés, békés elvonulás

Gőzlérek, rokonok, barátok, ismerősök, gyertek minél többen!


Hírek!

1. Helyszínváltozás! Az új helyszín: 1051 Arany János u. 6-8. Mint kiderült itt székel az egészségügyért felelős államtitkárság, a Szalay utcában az oktatással kapcsolatos található, oda így badarság lenne mennünk.

2. Megtörtént az esemény hivatalos bejelentése, várom a BRFK visszajelzését. Rendkívül kedves módon ők figyelmeztettek egyébként az Arany János - Szalay utca közötti fontos különbségre.

3. Szükségünk lesz (a jelenlegi számítások szerint) 5 fő önkéntesre, aki vállalja, hogy a rendezvényen rendezői funkciót tölt majd be. Minden valószínűség szerint semmi extra teendőjük nem lesz, de szükséges, hogy legyenek kijelölt rendezők.

4. Pólók: Ha szeretnétek egyenpólót, akkor kérem, hogy egy elhivatott ember vállalja fel ennek az intézését és vegye fel a kapcsolatot Endre Nagy-gyal.

5. Molinók: Kicsi, nagy, házi-barkács, professzionális, minden jöhet, ami a témába vág. Központi molinógyártás egyelőre úgy néz ki nem lesz. Elő a lepedőkkel és a Neolux-szal. ;)

6. Továbbra is várjuk még bátor gőzlértársak és/vagy párjaik jelentkezését, akik hajlandóak néhány mondatban megosztani az egybegyűltekkel, hogy hogyan és mi módon változtatta meg az életüket az elektromos cigaretta, és/vagy mi rendíti meg őket a legjobban a közelgő szabályozás kapcsán.

Forrás és az események Facebook oldalai:
(város szerint)
Közösségi modul:

Shop

Contact Us

Information


-