Kanger Patronok

A Kanger patronokról régen volt szó és nekem is van pár új, így időszerűnek tartom, hogy ezekről is írjak.

A képen szereplő patronok, balról jobbra:
1. Evod - Az alsó fűtőszálasokból az egyik első. eGo csatlakozós és a driptip nem cserélhető. Azért tartottam meg, hogy eGo akkumulátorokon lehessen mit használni.
2. Protank (1) - Nem szétszedhető, 510 csatlakozójú és az átmérője miatt sem eGo akkun és modon sem passzol, de ennek ellenére szerintem a legszebb integrált patron máig. Érdekes módon a gyártó ragaszkodott ehhez és a mérethez egészen az Aerotankig.
3. Mini Protank II - eGo méret, de már szétszedhető és az üveget is ki lehet cserélni, ahogy ennél is történt sötétszürkére.
4. Protank II - A Protankhoz képest új, hogy a Mini változathoz hasonlóan több elemből áll. (Az üveg sem eredeti.) A fotón az Aerotank levegőszabályzója van a patron alján és ez kompatibilis a Protankkal is.

Itt kimarad a Protank 3, ami bevezetett egy újfajta DC (dual coil, dupla fűtőszálas) kazánt, ami nem kompatibilis a régebbi patronokkal, de az újabbak működnek a régi SC (single coil, egyszeres fűtőszálas) kazánokkal is. Ez a patron a bele való kazánon kívül külsőre is megegyezik a Protank II-vel. Le kell írnom, hogy lett egy új DC kazánfajta is, ami sokkal rosszabb minőségű, mint a korábbiak és hamarabb is tönkremennek. Sajnos nagyon nehéz beszerezni a régi DC-t, ha egyáltalán még van valahol.

5. Aerotank - Az első a sorozatból, ami nem alulról veszi a levegőt és szabályozható a levegő mennyisége. Kompatibilis mindkét újfajta DC és a régi SC kazánokkal is. Driptipje szerintem az egyik legjobb, azok közül, amiket ismerek. Erről írtam egy részletes tesztet is.
6. Aerotank Mega - Az előző nagyobb méretű változata javított levegőszabályázással. Kb. 9000 forintos árával ma már nem a legjobb vétel, de jó patron. Sajnos lecserélték az Aerotank driptipjét egy rosszabbra, de annyira nem vészes. 22 mm-es átmérőjével a legtöbb modon jól mutat.

Az Emow és a Genitankok az Aerotank közvetlen változatai, leginkább az anyaghasználatban térnek el.

7. Subtank Mini - Az eddigi patronok az ízükről voltak inkább híresek, de a Subtank egy más kategória. Ennél inkább a gőz mennyisége és a TH (torokhatás) a lényeg. Szerintem egy eléggé használhatatlan, rövid driptippel adják. Kevesebb levegővel (1 lyuk, vagy 2 lyuk) és egy hosszú, vékony driptippel sokat lehet javítani rajta (alsó kép). 15 watt alatt nem igazán jól használható. A dobozban egy OCC (előre megtekert fűtőszállal és vattával a korábbi üvegszál helyett) 0,5 ohm, OCC 1,2 ohm és egy RBA (felújítható) kazánt adnak hozzá. Sokan az OCC fejeket is újra szokták tekerni. A Mininek 22 mm az átmérője, míg a Subtanknak 25, ami megint egy érdekes méret, mert sem a 18650-es, sem a 26650-es modokon nem mutat jól.

Bleki videóját ajánlom figyelmetekbe, ami a nagyobb változatáról készült:
A Subtank Plus, Mini V2, Nano az eltérő méretű és javított változatokat jelöli.

Az alsó sorban egyedül egy 1-1,5 milliliteres, (tudtommal) nem Kanger gyártmányú patron van, ami az Evodba gyártott SC kazánt használja.

Érdekesség, komment:
tudomásom szerint a Kanger Subtank volt az első olyan integrált patron, amihez lehetett vásárolni előretekert ni200-as huzallal tekert fejet (ez a temp-controllos készülékekben használt huzall, Temp Controll továbbiakban: TC). Tehát az első TC-s integrált kütyü volt.

Én személy szerint a mai napig a Kangereket javaslom a kezdőknek, mivel egyszerűek, nagyszerűek és megbízhatóak, jó ideje a piacon vannak és elterjedtek (a legtöbb elektromos cigaretta boltban lehet vásárolni hozzá porlasztókat, tehát az ellátás jó, bárhol vagyunk).
Az írást az ecigiblog.blog.hu tulajdonosának tudomásával, jóváhagyásával és beleegyezésével raktam ki!
Közösségi modul:

Shop

Contact Us

Information


-