Liquidfejlesztés:


Gondoltam írok egy pöppnyi regét a liquidek fejlesztéséről, legalábbis arról, hogy én hogyan csinálom és fejlesztem a liquidjeimet.

Az alap koncepció, hogy kell valamiféle ízvilág, amit az ember a saját szájízéhez igazít, ez lehet dohányos, gyümölcsös, desszert, kevert, stb.
Én most egy barackos mangós liquiden dolgozom, amiben van vanília és egy nagyon csipetnyi fahéj is. Ez pedig a Death Pixie, amit "klónozni" szeretnék.A fahéjat kihagytam most belőle, van egy alap, elég jó barackos liquidem, viszont kellenek hozzá a mangó aromák. Lorannal és TPA-val kísérletezem, ezek a gyártók adják a legjobb alap ízeket szerintem. Végül is sikerült belőni, hogy se túlságosan erős, de kellemes és picit összetettebb mangó ízt hozzak össze. Ehhez kellett keverni minden mangóaromából valamennyit, ki kellett kísérletezni, hogy melyik aroma milyen, tehát kevergettem egy picikét(külön-külön, együtt és ilyen-olyan arányban milyenek), meglett, hogy a két mangó aromának milyen arányával lesz nekem kellemes az ízvilág.

A következő teendőm a barack és a mangó összekombinálása volt, ez sima ügy, a két liquidet egyesíteni (minden aromát összerakni egy levesbe), illetve az első próba után a mangót picit visszaszorítani és a barack arányokat feljebb tornázni, mert a mangó túl agresszíven előrejött.

Ezen a ponton tartottam ott, hogy megvan az alapízem, amit még fűszereznem kell.
A következő lépésben elkezdtem vaníliát keresni, illetve mivel a Death Pixie v1-es vanilla bourbon aromát tartalmazott, ezért azzal kezdtem el játszani (a v2-ben már francia vanília van de az lehet egy picit uncsi lenne, én a v1-re pályázok).
Ennek is sikerült belőnöm az arányát (pár próba-cseresznye után), nagyon kevés kell bele és idő volt, mire szereztem ebből az aromából. (lehetséges kerülni fog bele egy minimális mennyiségű francia vanília is később)
a fahéjra jelenleg nincs ötletem, de szerintem nekem ez nem is kell bele.

Itt áll most a buli, ha valakinek a kezébe nyomnak egy modot hogy kóstoljon meg valamit, akkor a "fejlesztő" a következő dolgokra kíváncsi:

-kinek mennyire ízlik ez az ízvilág?
-van-e hiányérzete a liquidben? (kéne még bele aroma vagy valamerre jobb lenne eltolni az ízeket)
-milyen az íze, milyen az utóíze?

pár perces slukkolgatás után (liquid fejlesztésnél úgy fogynak az alapanyagok, hogy azt nem is tudja senki elképzelni)

-még mindig jó az íze?
-van még íze?
-szívható-e egész nap? (nem telítődik-e vele az ember)
-változik-e az íze és ha változik, akkor milyen irányba megy a változás?


Közösségi modul:

Shop

Contact Us

Information


-