Nagy áramú lítium cellák

Marketing helyett tények


FIGYELEM! SENKI NE PRÓBÁLJA KI OTTHON!


Egy érdekes videó a cellák terheléséről és terhelhetőségéről:
Leírás:

Tele vannak a boltok off és online nagy áramú cellákkal. Még több infó kering róluk a neten, ami nem csak simán optimista, egyenesen naiv elképzeléseken alapul. Hét olyan akkut vettem elő, amiket széles körben elismerően emlegetnek és még szélesebb körben használnak. Mondhatjuk, hogy a legjobbak közül valók.

A video célja nem az, hogy rangsort állítson fel, hanem hogy megmutassa, mit szenved el az akkumulátorunk, ha azon a teljesítményen próbáljuk járatni, amit ráírnak a jobb eladhatóságért.

Legyen bármilyen jónevű a cella, ezen a teszten szinte mind egyformán viselkednek. A feszültségük a mélybe zuhan, a hőmérsékletük elkezd kúszni felfelé. Ne legyenek illúzióink, csodák nincsenek, egy hat és fél centis csövecskéből nem lehet 40-50A áramot kirántani büntetlenül. Ahogy a mellékelt ábra mutatja, kevesebbet is csak nyögve.

Még akkor se, ha fordított baseball sapkával a fején üvölti a képünkbe valaki...

Egy dologgal maradtam adós: a videóból kimaradt a VTC5 kapacitás és belső ellenállás mérése. Alant a link.
http://chopperfield.uw.hu/VTC5.jpg

(a teljesség kedvéért: a tesztben "etalonként" szereplő VTC5 14 mOhm-ról és 2390 mAh-ről indult ez év július elején, amikor Simon megvásárolta. Napi használatban volt egyakkus Clone V1 típusú mechamodon 0.2 Ohm-os Maganus tankkal, gyakran napi két töltést kapott 2A-es Efest LUC4 töltővel - azért kaptam meg, mert a gazdája rutinos felhőköpő, aki két-háromhavonta cseréli az akkujait)

NE PRÓBÁLD KI OTTHON!


Közösségi modul:

Shop

Contact Us

Information


-