Hello...

Én Sóki Vagyok, én indítottam ezt a blogot.
Nagy dohányos voltam, analóg pipával kezdtem a 17. születésnapomon, amit saját magam faragtam.
A gond ott kezdődött, hogy a szivarozás után rászoktam a cigarettára, amirol, mint tudjuk nem igazán lehet leszokni, tehát mindenféle kisérletezés után megmaradtam a napi kb fél doboz töltött vagy kézzel sodort cigarettán. Ez anyagilag nem is lett volna olyan megterhelő, de ameddig 2000 m-t nem dohányozva simán lefutottam, hát 400-500 m futás után nem kaptam jól levegot 24-25 évesen.

Első próbálkozások villanycigivel: Az egyik ismerosöm vett 2012. áprilisában egy 808-as készletet, az megtetszett, rendeltem ugynaonnan egy dupla F1-es készletet. A 30 ezer forintos készlet ne mhozta az elvárásokat, a teljes szett kb 1 hét után az egyik fiókomban landolt.
kb fél év múlva elkezdtem futni járni, kb 2 km-t futottam naponta, 4-5 400-600m-es adagban, mivel csak ennyire voltam képes.
Valahogy megakadt a szemem egy facebook hirdetésen kb 2 éve, ahol ecigi készleteket árultak, ezen felbuzdulva körbenéztem és szereztem egy Helix típusú tankos kis kazánt. Ez a napi 10-12 cigarettámból 3-6 darabot volt képes kiváltani.
Május végén vette megy svd típusú készüléket (ezt már a youtubeon lévő videók alapján váalsztottam), ez komoly minőségbeli javulást eredményezett. Az svd mellé egy Vision nova tankpatront is beszereztem.

Felújítás:
Július vége felé vagy ausztus elején egyik nap sikerült 4 porlasztót (2100 ft a 4 db) tönkretenni valahogy. A felújításon addig is gondolkodtam, de azon a napon jött az ötlet, hogy elkezdem felújítani őket.
A felújítás DarthVaper egyik videóa alapján jól sikerült. A következő hónapokban sikerült a 18mg-os, külföldről beszerzett folyadékról lemenni 12mg-osra, és az analóg cigaretta fogyasztásomat is limitáltam 3 szálra.
Felújítós kütyük és keverés:
A felsőkazános kis kütyümmel jó időre megrekedtem fejlődés terén, nem vettem új kütyüket, megvettem a kütyiadagomat a külföldi shopból, és megvettem hozzá az üvegszálat és ellenálláshuzallt.
A következő lépés december utolsó napjaiban jött, amikor is eldöntöttem, hogy veszek egy már alapjáraton felújítós kütyüt. Ezt a videók alapján a Dripper SS RBA nevezetű kütyü lett, ami egy csepegtetős kazán (ezeknek nincs tankja, amit belecsepegtet az ember, azt elszívja és utána újra kell csepegtetni). Ekkor már napi 1, maximum 2 szál cigaretta esett jól, ha egyáltalán szívtam analóg cigarettát.
A következő lötyirendelésnél már aromákat és alapfolyadékot vásároltam. A két folyadék előre kiszámolt arányából kész folyadékot lehet keverni, pár ezer forintból meg lehet úszni hónapokra elegendő folyadékmennyiséget is.
A következő hónapokban számos ismerettséget kötöttem, mivel bekerültem az ecigis Facebook csoportokba.
A felújítós kütyük és az integrált kütyük területén megszerzett tudásommal a júniusban lévő Váci találkozón már én voltam a technikai segítség.
Az utóbbi időben néha-néha szívok el egy-egy analóg cigarettát, volt olyan hónap, hogy nem is szívtam egy szálat sem. Nekem az elektromos cigaretta adott egy olyan lehetőséget, hogy kiváltja, kiváltotta a normál cigarettát.
Ennyi az én leszokásom története.

-Elektromos cigarettával szoktam le.
-Kb másfél év alatt.
-Nem tapasztaltam mérhető testsúlyváltozást.
-Sokkal jobb a közérzetem!
-Sokkal jobban vagyok, bírom a gyűrődést.
-A tüdőm tisztul, többet tudok mozogni, érzek normálisan szagokat, az ízérzékelésem is javult.
-Nem volt semmiféle szenvedés a leszokás alatt.


SókiKözösségi modul:

Shop

Contact Us

Information


Küldje el a saját leszokás történetét!

Word dokumentumban (tárolás miatt) a következőkre vagyunk kíváncsiak:

a leszokás történetére

kérdések:

hogyan?
mikor, mennyi ideje, mennyi idő alatt?
tapasztalt-e testsúlyváltozást?
tapasztalt-e közérzetváltozást?
tapasztalt-e egyéb élettai változást?
esetleges szenvedés a leszokás alatt

Név vagy aláírás, ami publikusan kimehet az internetre.

Köszönjük!